Arhiv: Ministrstvo za zdravje: Napoved dogodkov in aktivnosti, ki se bodo odvijale na področju promocije telesne dejavnosti za zdravje od 16. do 27. septembra 2015 po Sloveniji

Posredujemo nekaj informacij z Ministrstva za zdravje o promociji zdravja:

Ekonomsko socialni svet je potrdil in pozdravil Smernice za promocijo zdravja na delovnem mestu, ki so pomembno vodilo za oblikovanje zdravega delovnega okolja, spodbujanje zaposlenih, da se aktivno udeležujejo aktivnosti za varovanje in krepitev zdravja in da lažje izberejo njim všečen zdrav način življenja in osebnega razvoja.

Odločitev za redno telesno dejavnost je najboljša naložba v zdravje

Debelost, sladkorna bolezen tipa 2, srčno-žilne in rakave bolezni so kronične bolezni našega časa. S primerno telesno dejavnostjo lahko pomembno vplivamo na preprečevanje omenjenih bolezni, obenem pa ima telesna dejavnost tudi pozitivne učinke na počutje, razpoloženje in kognitivne sposobnosti. 

Odločitev za redno telesno dejavnost je pametna izbira, naša odločitev pa bo dobra naložba v zdravje takrat, ko bomo izbrali takšno aktivnost, ki nam bo všeč ter bo ustrezala našim sposobnostim in tudi naši osebnosti. Le tako izbrano aktivnost bomo opravljali z veseljem in le takšna bo lahko dolgoročno zaznamovala naš življenjski slog. 

Z ministrstva za zdravje vas bomo občasno seznanjali z aktualnimi akcijami in dogodki, ki vam lahko pomagajo pri vaših aktivnostih promocije zdravja na delovnem mestu. 

Tokrat objavljamo ključne informacije o aktivnostih, ki se bodo odvijale na področju promocije gibanja od 16. do 27. septembra 2015. Organizatorji ponujajo brezplačno preizkušnjo telesnih aktivnosti, kar je priložnost, da poiščete primerno telesno dejavnost po svoji meri. 

  • Evropski teden mobilnosti bo potekal od 16. do 22. septembra. Slogan "Izbiraj. Spreminjaj. Združuj.", nas želi opozoriti na to, da v avto prepogosto sedemo samodejno, brez razmisleka o drugih – boljših, hitrejših, zdravju in okolju prijaznejših ter celo cenejših – možnostih. Različne predstavitve aktivnosti in predstavitve se bodo ves teden odvijale v 55 občinah, povezane pa so tudi z akcijo Pripelji srečo v službo, ki je več kot dvesto ekip trojk sodelavcev spodbudila, da se v službo že od maja vozijo s kolesi. Več informacij na spletni strani Evropski teden mobilnosti - ETM .
  • Simbioza giba bo razgibala Slovenijo. V tednu od 21. do 27. septembra bodo lahko vse generacije od -9 mesecev do 100+ let spoznavale nove športe in se udeležile različnih vadb vsak dan med 10.00 in 11.00 ter med 17.00 in 18.00. Aktivnosti in lokacij je veliko, vključenih je 27 občin in preko 300 lokacij. Več na spletni strani Simbioza giba.
  • Teden gibanja - Move Week, bo potekal od 21. do 27. septembra po vseh evropskih državah s ciljem promovirati koristi telesne aktivnosti in redne udeležbe na športnih in drugih fizičnih aktivnostih. Več na spletni strani Športne unije Slovenije.

Fotogalerija