Arhiv: Evropski teden mobilnosti in Evropski teden športa 2016


POTUJMO AKTIVNO, ŽIVIMO ZDRAVO! - EVROPSKI TEDEN MOBILNOSTI

Evropski teden mobilnosti bo ponovno povezal na tisoče evropskih mest v iskanju načinov za ustvarjanje in spodbujanje človeku in okolju bolj prijaznih načinov mobilnosti.

Slogan "Pametna mobilnost za gospodarsko uspešnost" povzema osrednjo temo letošnjega tedna. Aktivnosti bo med 16. in 22. septembrom izvajalo kar 63 slovenskih občin, ki se zavedajo prednosti, ki jih prinaša trajnostna mobilnost. Koristi in prednosti imamo vsi: Otroci, ki gredo v šolo peš ali s kolesom, dosegajo boljše učne rezultate. Zaposleni pešci in kolesarji v povprečju delajo učinkoviteje od voznikov avtomobilov, gredo manjkrat k zdravniku in so manj časa odsotni zaradi bolezni. Trajnostna mobilnost prispeva tudi k zmanjšanju onesnaženosti zraka, aktivni transport kot oblika telesne dejavnosti, pa krepi zdravje.

Poleg občin se lahko pestremu dogajanju z registracijo svojih aktivnosti in prizadevanj na platformi MOBILITYACTIONS pridružimo tudi zaposleni, aktivni transport - kolesarjenje, pešačenje pa je tudi drugače smiselno v največji meri vpeti v naše vsakdanje aktivnosti.

Več o brezplačnih aktivnostih: Evropski teden mobilnosti 2016  


BE ACTIVE – EVROPSKI TEDEN ŠPORTA

 

Šport in telesna dejavnost prispevata k dobremu počutju in boljšemu zdravju.

 

Trend telesne nedejavnosti je moč spremeniti. Evropski teden športa, ki poteka pod sloganom »BeActive« – Bodi aktiven in izberi svojo vadbo, je že prva priložnost, da spremenimo svoje navade in izboljšamo svoj življenjski slog.

 

Nacionalni koordinator tedna za Slovenijo, Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez, napoveduje množico aktivnosti in dogodkov, ki bodo potekale od 16. do 23. septembra po vsej Sloveniji. V okviru programa so najavljeni brezplačni dogodki: Športne igre zaposlenih, Olimpijske urice, Mini olimpijada, Slovenija planinari, Olimpijski festival in drugi.

 

Več o brezplačnih aktivnostih: Evropski teden športa

 

Fotogalerija