Arhiv: Veliki Mavrični pokal zdravja

Arhiv: Veliki Mavrični pokal zdravja

Na zaključni podelitvi Mavričnih pokalov zdravja smo tokrat med zmagovalnimi podjetji posameznega natečaja nagradili tisto podjetje, ki je med predstavljenimi praksami na tem področju v okviru celotne akcije podeljevanja Mavričnih pokalov zdravja najbolj izstopalo.

Arhiv: Sporočilo za medije: Najboljše prakse na področju promocije zdravja v storitvenih dejavnostih

Podjetja z najboljšimi praksami so prejela Mavrične pokale zdravja, podjetje z absolutno najvišjim številom točk pa še veliki Mavrični pokal zdravja.

Arhiv: Izšli so Zdravi izzivi št. 25

Arhiv: Izšli so Zdravi izzivi št. 25

V tokratni številki pišemo o veji medicine, ki je močno povezana z naravo in njenimi cikli. Tradicionalna kitajska medicina obravnava zdravje kot ravnovesje in bolezni kot motnjo pretočnosti. O kitajski medicini in kulturi smo se pogovarjali s Petro Kolar.

Arhiv: 3. podelitev Mavričnih pokalov zdravja

Arhiv: 3. podelitev Mavričnih pokalov zdravja

Nagrajeni bodo primeri dobre prakse pri promociji zdravja na delovnem mestu in predstavljeni širši javnosti

Arhiv: Delavnica Notranja komunikacija

Arhiv: Delavnica Notranja komunikacija

Svoje znanje in izkušnje bo z nami ponovno delila odlična predavateljica Sanela Banović.
Namen delavnice je na preprost način približati udeležencem pomen emocionalnega načina življenja ter obrazložiti pomen notranje in zunanje komunikacije za vsakdanje obremenitve.
Odgovorili bomo tudi na vprašanja: Zakaj je pomembno poslušati, a ne slišati, ne samo samega sebe, temveč tudi svojo okolico? Kaj pomeni danes digitalna demenca in socialna depersonalizacija?

Arhiv: Izšli so Zdravi izzivi št. 24

Arhiv: Izšli so Zdravi izzivi št. 24

Masaža je postopek, s katerim vzpostavljamo psihofizično ravnovesje. Strokovna masaža je več kot samo prekrvavitev telesa ali bolj prožna in osvežena koža. Pod njo se skriva mnogo drugih učinkov … S pomočjo masaže razstrupljamo telo, pomagamo k prekrvavitvi celotnega telesa in k boljšemu delovanju žlez z notranjim izločanjem ter vzpodbudimo izločanje hormonov sreče in zadovoljstva.

Arhiv: Zakaj je sedenje slabo za telo

Arhiv: Zakaj je sedenje slabo za telo

Krajše sedenje oz. počitek nam lahko pomaga regenereirati se po vadbi ali opomoči po stresu. Današnji način življenja nas sili, da sedimo več kot se gibljemo. So naša telesa narejena za toliko sedenja? Poglejte si kratek in preprost video, v katerem raziskovalev Murat Dalkilinç redstavi skrite pasti sedenja.

Arhiv: Projekt: Slovenija hodi 2016

Arhiv: Projekt: Slovenija hodi 2016

Pohodništvo & kolesarjenje GIZ izvaja projekt Slovenija hodi 2016, v okviru katerega organizirajo pohodniške festivale.

Arhiv: Izšli so Zdravi izzivi 23

Arhiv: Izšli so Zdravi izzivi 23

Poleti uživamo v sveži zelenjavi in sadju, ki ju narava v tem letnem času nudi na pretek, kar močno vpliva na naše splošno – bolj lahkotno, dobro in nasploh zdravo počutje. Ljudje preko sveže, torej toplotno ali drugače neobdelane hrane, prejmemo največ vitaminov in mineralov. Bistvo sveže, surove, »presne hrane« je, da ohranja živost, v sebi nosi življenje in – encime. To so mali, a silno pomembni faktorji naše popolne presnove hranil.

Arhiv: Izšli so Zdravi izzivi št. 22

Arhiv: Izšli so Zdravi izzivi št. 22

Plavanje je po zadnjih raziskavah najbolj zdrav in priljubljen šport na svetu. Vse več ljudi izbere ta šport za svojo obliko vsakodnevnega gibanja, s katerim poskrbijo za dobro počutje, telesno kondicijo in sprostitev. Ponujamo nekaj nasvetov za izboljšanje tehnike plavanja.