Arhiv: Izšli so Zdravi izzivi št. 8

Kolikokrat v življenju ste začeli na novo? Koliko ponedeljkov, koliko novih let je že za vami, ko ste si rekli, tokrat gre pa zares … In kako dolgo vam je uspelo vztrajati pri svojih odločitvah, načrtih, urniku? Verjetno mnogi poznate izkušnjo, ko po začetnem zagonu in novoletni ali ponedeljkovi evforiji sledi padec navdušenja in … vrnitev na stare tire. Kaj je pravzaprav tisto, zaradi česar se odločamo znova začeti? Odgovor je običajno zelo preprost, a hkrati kompleksen. Življenje samo nas namreč ves čas spodbuja k izkušanju radosti in rasti, k razvijanju naših potencialov. Ti se kažejo skozi želje, ki jih občutimo.

Arhiv: Izšli so Zdravi izzivi št. 7

Sladki in omamni praznični čas.Sprejmite izziv in prejmite nasvet strokovnjakinje.

Arhiv: Točka promocije zdravja: brezplačen plakat

Arhiv: Točka promocije zdravja: brezplačen plakat

V projektu Točka promocije zdravja so bili pripravljeni plakati s prikazi vaj na delovnem mestu. Vaje so zasnovane tako, da jih lahko izvajamo na delovnem mestu, ko imamo minutko časa. Če želite plakate zase oz. za vaše sodelavce, jih lahko dobite na Gospodarski zbornici Slovenije, pri Evi Žontar (eva.zontar@gzs.si, 01 5898 480).

Arhiv: Izšli so Zdravi izzivi št. 6

Skrb za lastno zdravje in stanje telesa je skrb, ki mora biti dolgoročna in nenehna, vadba pa za posameznika prijeten izziv, ko si vzame čas zase, se spoznava in tudi osebnostno raste. Odgovore na vprašanje o pravilnem gibanju smo zato poiskali pri kineziologiji in kinezioterapiji.

Arhiv: Izšli so Zdravi izzivi št. 5

Kisik povezujemo z dihanjem in svežim zrakom. Gre za enega od naravnih pogojev za naše preživetje. Večina med nami diha prešibko, preplitvo in predvsem zrak, ki vsebuje premalo kisika. Dihanje, ki ga morda trenutno izvajamo kot nekoristno srkanje zraka, lahko spremenimo v pretok energije, ki jo naše telo nujno potrebuje.

Arhiv: Kratka anketa

V okviru projekta želimo ugotoviti, katere ukrepe izvajate v vašem podjetju za promocijo zdravja na delovnem mestu. Anketa je sestavljena iz 6 kratkih vprašanj in bo vzela 1 minuto vašega časa. Dostopna je na povezavi TUKAJ.

Arhiv: Izšli so Zdravi izzivi št. 4

Stres je je glavni povzročitelj pomanjkanja duševnega in telesnega zdravja. Pomemben del resnice pa je, da na doživljanje stresa lahko vplivamo sami. Z vsakodnevnim delom in treningom umirimo svoje odzivanje. Kakšni so načini?

Arhiv: Izšli so Zdravi izzivi št. 3

Tokratni Zdravi izzivi so na temo jejmo za zdravje z vidika ajurvede – najstarejše znanosti o življenju, ki pozna povezave in medsebojni vpliv telesa, uma in duha na naše zdravje in počutje.

Arhiv: Izšli so Zdravi izzivi št. 2

Sedenje v službi, avtu, sedeče nakupovanje, celo sedeče elektronsko prijateljevanje ne le da rušijo našo pokončno držo, ampak tudi upočasnjujejo naš metabolizem. Tudi med sedenjem se dogajajo številni procesi. Kaj lahko sami storimo za ohranitev zdravja tudi pri sedečem delu?

Arhiv: Izšli so Zdravi izzivi št. 1

Jesenski čas je za večino vseh nas intenziven in delovno naporen, pa tudi zima nam ne napoveduje počitka. Za nami so poletne počitnice, ko smo si praviloma uspeli nabrati dovolj energije za delo, ki nas čaka. Ne smemo pa pozabiti na to, da zaloge niso neomejene in jih moramo sproti obnavljati. Telo in glava zahtevata počitek, sprostitev, pozornost … Dovolite si v svoje življenje vnesti na videz drobne spremembe, ki bodo obogatile vaše bivanje. Vabljeni v Zdrave izzive!