Arhiv: Vabilo na 1. podelitev Mavričnih pokalov zdravja

Arhiv: Vabilo na 1. podelitev Mavričnih pokalov zdravja

Podelitev bo potekala 24. 3. 2016 ob 13.00 na GZS v Ljubljani.

Arhiv: Izšli so Zdravi izzivi št. 13

Arhiv: Izšli so Zdravi izzivi št. 13

Današnja tematika sta skrb in nega telesa kot del našega odnosa do zdravja in kaj nanašamo nase. Kaj pomenijo izdelki z oznako naravni? Bi pojedli kremo, s katero se mažete po telesu?

Arhiv: Izšli so Zdravi izzivi št. 12

Arhiv: Izšli so Zdravi izzivi št. 12

Stres ni zunanji bavbav, ki nas preganja in nas na koncu ujame kot žrtev, kot plen. Stres je dejansko naše dojemanje sveta okrog nas. Sami si ga dovolimo. Ali pa ne. Tokrat bomo skupaj trenirali novo navado.

Arhiv: Izšli so Zdravi izzivi št. 11

Arhiv: Izšli so Zdravi izzivi št. 11

Vsi smo prepričani, da vemo, kaj pomeni zdravo prehranjevanje. Po svoji lastni oceni večina med nami tudi zagotavlja, da se zdravo prehranjuje, čeprav se hranimo na zelo različne načine. Odmiki od dejansko zdrave hrane so v vseh smereh in niso majhni. S prehrano naj bi telesu zagotovili moč za vsakdanje premagovanje naporov in škodljivih dejavnikov. Pogovarjali smo se z magistro farmacije Martino Puc.

Arhiv: Ne spreglejte: podaljšujemo rok za prijave na 1. natečaj Mavrični pokal zdravja za podjetja iz storitvenih dejavnosti

Arhiv: Ne spreglejte: podaljšujemo rok za prijave na 1. natečaj Mavrični pokal zdravja za podjetja iz storitvenih dejavnosti

Podjetja, v katerih že potekajo aktivnosti in dogodki za boljše počutje in zdravje zaposlenih in ki beležijo pozitivne učinke aktivne skrbi za zdravje zaposlenih obveščamo, da smo podaljšali rok za prijavo na 1. natečaj Mavrični pokal zdravja do vključno 13. februarja 2016. Vabljeni k prijavi!

Arhiv: Ne spreglejte: rok za prijave na 1. natečaj Mavrični pokal zdravja za podjetja iz storitvenih dejavnosti se izteka

Podjetja, v katerih že potekajo aktivnosti in dogodki za boljše počutje in zdravje zaposlenih in ki beležijo pozitivne učinke aktivne skrbi za zdravje zaposlenih, vabimo k prijavi na 1. natečaj Mavrični pokal zdravja. Natečaj je odprt do 6. februarja. Kako znate pri vas poskrbeti za sprostitev, boljše delovne pogoje, za dobre odnose med zaposlenimi in s tem tudi za boljše rezultate? Pokažite in podelite svoje izkušnje in primere dobre prakse z drugimi in prijavite se na natečaj!

Arhiv: Izšli so Zdravi izzivi št. 10

Zbrali smo tri vaje, ki lahko pomagajo pri sprostitvi mišic vratu ter hrbtnih mišic. Z njimi odpremo prsni koš, kar pripomore k lažjemu dihanju in boljši drži, s stiskanjem trebušnih mišic krepimo mišice trupa, kar pripomore do bolj pokončne drže in zmanjšanja bolečin v križu in hrbtu. Navsezadnje pa z vajami pomagamo odpravljati nakopičen stres.

Arhiv: 1. natečaj Mavrični pokal zdravja

Arhiv: 1. natečaj Mavrični pokal zdravja

Namen natečaja je ozaveščanje vodstev in zaposlenih v podjetjih o pomenu in pozitivnih rezultatih skrbi za zdravje ljudi tudi na delovnem mestu ter spodbujanje izmenjave dobrih praks med podjetji v storitvenih dejavnostih.

Arhiv: Izšli so Zdravi izzivi št. 9

Zeliščarstvo - uporaba rastlin in njihovih izvlečkov za zdravljenje ali lajšanje tegob je bilo od nekdaj cenjeno delo, znanje o zeliščih pa dragocenost, ki se je prenašala iz roda v rod. Tokratni izziv bo še bolj kot doslej usmerjen od vas - k vam. Bodite pozorni na vašo intuitivno izbiro, predvsem pa prisluhnite svojemu telesu in mislim.

Arhiv: GIBALNI ODMORI NA DELOVNEM MESTU

Vsi vemo, kako pomembna je redna rekreacija za ugodno počutje in premagovanje vsakodnevnega stresa. Večina si premalokrat vzame čas zase, pa čeprav gre zgolj za 5 minut aktivnega delovnega odmora doma pred televizijo ali pa kar na delovnem mestu, zato da prekinemo večurno sedenje v prisilni drži.